Як довести тісто до готовності в духовці, якщо в ній немає спеціальної програми?
Проблема
- Як змусити тісто на дріжджах підніматися в духовці, якщо в ній немає програми для підходження?
- В інструкції до духовки не описано, який режим/опцію слід використовувати для підіймання тіста на дріжджах.
Рішення
1. Ідеальна температура для підняття дріжджів знаходиться в межах від 30°C до 40°C.
При нижчих температурах тісту на дріжджах потрібно більше часу для збільшення об'єму.
2. Якщо прилад не оснащений програмою перевірки, дійте наступним чином:
- Встановіть температуру в духовці на 30-40°C з будь-яким режимом нагрівання.
- Дайте приладу прогрітися протягом 5 хвилин, а потім вимкніть духовку.
- Потім поставте миску з дріжджовим тістом у порожнину духовки. Оскільки дріжджовому тісту потрібна волога для підняття, наприклад, накрийте миску вологою тканиною.
- Закрийте дверцята духовки.
- Приблизно через 20-30 хвилин тісто має збільшитися в об'ємі і може бути подальше оброблене, як описано в рецепті.